perjantai 10. marraskuuta 2017

Unisieppari


Heippa! Oon jo jonkin aikaa miettinyt, että voisi olla kiva kokeilla tehdä unisieppari. En itse kärsi pahoista unista mutta koristeenahan unisiepparit ovat upeita. Päätin siis tarttua tuumasta toimeen. Suomalaisesta kirjakaupasta ostin 20 cm halkaisijan metallirenkaan sekä puuhelmiä. Lankaa löytyi omasta varastosta, Schachenmayrin Cataniaa sävy 0130. 

Virkatun osuuden ohjeen löysin Haafner Linssenin kirjasta Virkatut mandalat. Tämän mallin nimi on Tulppaaneja Amsterdamista. Kuvio on heti aivan eri näköinen kun se on virkattu yhdellä värillä. Kuviota oli kiva virkata! Varsinkin nyt kun olen yrittänyt kuumeisesti neuloa, niin on mukava heittää aivot narikkaan ja vaan tehdä sen kummempia ajattelematta. 


Kiinnitin virkatun kuvion metallirenkaaseen kiinteillä silmukoilla ja se olikin yllättävän helppoa! Vaikein osuus tämän siepparin teossa olikin sitten nuo helmet. Sellaiseen näpertelyyn olen aivan liian kärsimätön. Yritin tuhat kertaa saada niitä jotenkin hienosti, mutta sitten päätin että antaa olla. Mun unisieppari on aika pelkistetty, tästä puuttuu kaikki krumeluuri. Seuraavalla kerralla aion kokeilla ainakin sulkia helmien lisäksi! 

Tekovaiheessa.
Keskeneräinen sieppari aamuauringossa. Siinä esimerkki epätoivoisesta helmien kiinnityksestä.

Kämpän seinillä ei ole mitään, mihin voisi siepparin kiinnittää, joten kiinnitin sen tyylikkäästi maalarinteipillä. Tätä kirjoittaessa unisieppari kuitenkin jo lähti irti. Lisää teippiä!

Saa nähdä, kuinka hyvin mahdankaan nukkua ensiyönä!

6 kommenttia:

 1. Nätti malli ja tosiaan mukava ajatus taustalla koko unisiepparissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) valitettavasti mun sieppari ei oo vieläkään pysynyt seinässä kiinni, täytyy keksiä jotain järeämpää.

   Poista
 2. Kiva sieppari. Älä nuku pommiin sen alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy koittaa olla nukkumatta pommiin, vielä ei oo niin käynyt. :D

   Poista