sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Penaali osa 1Heipä hei. Tässä on ollut työn alla muutama penaali (tietysti melkein samaan aikaan) ja yksi niistä on valmistunut. Tämän mustan penaalin virkkasin pikkuveljelle, jonka koulu alkoi jo melkein kuukausi sitten. Penaalin kaksi virkattua puolta olivat olleet valmiina ennen ompelua jo kotvan aikaa kunnes viikko sitten sain tämän tehtyä.

Penaali on virkattu Schachenmayrin tutusta ja turvallisesta Cataniasta kiinteillä silmukoilla. Tässä on siis kaksi samanlaista virkattua palaa, jotka on sitten ommeltu yhteen. Helppoa. Palojen siis ainakin pitäisi olla samankokoisia, mutta minulla siinä tuppaa käymään niin, että ne ovat mahdollisimman erikokoisia... Joka tapauksessa penaali tuli kursituksi kokoon. Helppo virkata mutta koska siinä virkataan vain kiinteitä silmukoita, se saattaa välillä tuntua tylsältä. Toisaalta tätä virkatessa voi helposti seurata vaikka elokuvaa.

Joka työssä vissiin sattuu jonkinlainen moka, ja tässä virkkuussa vetoketjun ostaminen ei mennyt ihan putkeen. Kävelimme polleina kangaskauppaan ja ostimme takkivetoketjun. Kyllä. Ja kun homma valkeni, en edes oikein ymmärtänyt, miten muka takkivetoketju eroaa perusvetoketjusta. Heh, no nyt tiedän. Tämän penaalin vetoketju siis aukeaa, jos on liian huolimaton mutta saapa sen onneksi kiinnikin. Nytpä muistan ottaa järjen käteen kangaskaupassa enkä osta ensimmäistä mikä käteen sattuu. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti