torstai 3. elokuuta 2017

Jostakinhan se on aloitettava


Nimittäin neulominen. Tällä hetkellä haluaisin osata neuloa. Ja olen rohkeasti ottanut käsiini puikot ja luonut silmukat. Osaan tehdä siis perusjutut, luoda silmukat, neuloa oikeaa ja nurjaa mutta siihen se sitten jääkin. Haaveilen tekeväni kuvioneuleita ja pitsineuleita, villatakkeja ja -paitoja, mutta siihen taitaa vierähtää muutama vuosi. 

Valitettavasti olen aika kärsimätön ihminen ja haluaisin heti osata kaiken. Hmm. Villasukkaparin ensimmäinen sukka on ollut puikoilla jo melkein puoli vuotta ja sitä ennen olen neulonut viitosluokalla villasukat, josta emme keskustele sen enempää. 


Onneksi kirjasto on ystävä. Raahasin sieltä eräänä päivänä vinon pinon käsityökirjoja, joista suurin osa liittyy neulomiseen. Myönnetään, osa kirjoista on tehty "oikeille" neulojille, siis sellaisille jotka osaavat jo, mutta on kiva fiilistellä ja katsella kuvia. On joukossa sellaisiakin, joissa neulominen aloitetaan ihan alusta. Sarita Kotkavalkaman kirja Neuleita tumpeloille osoittautui hyväksi kirjaksi, suosittelen! Nimikin osuu ihan naulan kantaan. Bongasin kirjasta lupaavan (siis helpon) huivin ohjeen, joten katsotaanpa saanko sellaisen joskus värkätyksi. 

Kaisa Koukusta tuli siis Kaisa Puikko. Heh. Tuskin kovinkaan pysyvästi ja tuskin kovinkaan pitkään aikaan. 

2 kommenttia:

  1. Miten olisi Kaisa Koukku-Puikko :)? Kirjasto koukuttaa kyllä helposti monenlaiseen harrastukseen, vinkkejä hyllyt pullollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voiskin toimia. Täytyy vain ensin opetella tekemään jotakin niillä puikoilla.. :)

      Poista