tiistai 18. huhtikuuta 2017

Lanka(va)reissu


Tänään oli kiva päivä! Kerron tästä päivästä täällä blogissa, koska juttu liittyy hyvin läheisesti blogiin ja harrastukseeni. Otimme siis aamulla suunnaksi Kauhavan ja erityisesti Lankavan! Siitä lähtien, kun aloin virkata, olen halunnut vierailla Lankavassa! Kauhavalle on meiltä reilun sadan kilometrin matka, eli ei kuitenkaan ihan vieressä olla. 

Lankava olikin aikamoinen paikka. Kokonainen halli täynnä ontelo-, trikoo- ja poppanakuteita, villalankoja, puuvillalankoja, kalalankoja, koukkuja, puikkoja, mitä vaan nyt sattuu tarvitsemaankaan. 

Minulla oli ostoslistalla kalalankaa sekä puuvillalankaa. Puuvillalankaa en löytänyt koska tietysti minun olisi pitänyt saada tietyn väristä, mutta en sellaista löytänyt, joten ajattelin huomenna hipsiä kotikaupungin lankakauppaan, jossa myydään sitä kuuluisaa Schachenmayrin Cataniaa. Saa nähdä, löytyykö sieltä oikeaa väriä!

Rakastan mintunvihreää. 

Lempikirja.

Tässä Lankava-ostokseni! Molla Millsin nimikkokalalanka on aivan ihanan väristä! Kaveriksi ostin valkaistua Liina-kalalankaa. Molemmat on valmistanut Suomen Lanka ja ne ovat molemmat 18-säikeisiä. Jää nähtäväksi, saanko tehtyä niistä juuri sitä, mitä ajattelen. Selvää on kuitenkin se, että tuo ihana mintunvihreä ei tule hautautumaan lankakorin pohjalle!

Molla Millsillä jatketaan. Lähestyvien synttärieni kunniaksi ostin itselleni ensimmäisen Virkkuri-kirjan! Nytpä se on omana eikä tarvitse miettiä, mahtaako sen saada kirjastosta juuri silloin kuin inspiraatio iskee. Tällä hetkellä minua kiinnostaa eniten tuo kannen oikeassa laidassa näkyvä Triforce-laukku.

Kun Lankava oli kierretty, suunnistimme lähistöllä olevaan kangaskauppaan Kilokankaaseen sekä aivan ihanaan askartelukauppaan Tuulia designiin. Askartelukauppa oli täynnä kaikenlaisia ihania pikkujuttuja mitä vaan voi tarvita askartelussa sekä putiikin omistajan itsensä kokoamia tarvikepakkauksia, joista voi sitten itse tehdä esimerkiksi paperikransseja, tyynyjä, mattoja... Lisäksi sain sieltä oivan vinkin, miten parhaiten saa kiinnitettyä kukkarokehyksen kankaaseen! Tuulia designista ostin turvasilmiä, jos joskus saisin aikaiseksi jonkinlaisen virkatun pehmon, sekä kaksi pussillista pieniä hand made -läpysköitä, joita voi sitten kiinnitellä omiin töihin.Enpä sitten Kauhavalla muualla käynyt, mutta nuo kolme paikkaa saivat minut vakuuttumaan siitä, että aion vierailla siellä toistekin!

P.S. Ei ole maksettu mainos! :D

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, Kauhavahan taitaakin olla käsityöihmisen paratiisi :). En ole mistään Lankavasta koskaan kuulllutkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tartte muualle mennäkään kuin Kauhavalle! ;) Lankavassa kannattaa käydä, sieltä löytyy vaikka mitä!

      Poista