tiistai 4. huhtikuuta 2017

Auringonkeltainen kukkaroTätä kukkaroa olen tehnyt tammikuusta asti, virkannut siellä täällä ja aina silloin tällöin. Ohje on Molla Millsin ihanasta Virkkuri. Muotoja ja pintoja -kirjasta. Kirjassa on monia muita ihania ohjeita, mutta kaikkiin eivät taidot ihan vielä riitä. Olen kyllä virkannut kudekoreja kirjan ohjeiden mukaisesti.

Käyttämäni lanka on Schachenmayrin Catania - tismalleen sama kuin Molla Millsin ohjeessakin. Värin nimi oli mielestäni auringonkeltainen. Totta kai tahdoin tismalleen samanlaisen, luovuus ei ilmeisesti riitä siihen, että virkkaisin eri värisen. Keltainen ei ole lempivärini mutta joskus se miellyttää ja varsinkin pääsiäisen aikaan ja yleisestikin keväisin. Tilasin nämä langat netistä, mutta viimeksi kun kävin kotikaupungin lankakaupassa, näin että sinne oli tullut myyntiin samaista Catania-lankaa, kaikissa mahdollisissa väreissä! Aion siis tässä lähiaikoina hipsiä lankaostoksille, ihastuin nimittäin tähän lankaan ikihyviksi.

Tilasin kolme kerää mutta yksi jäi kokonaan käyttämättä. Ostin kolme eripituista vetoketjua, joista 18 senttimetrin ketju oli paras.


Ompelukonetta en juurikaan hallitse, joten oli paras pyytää äiti apuun. Onneksi apuna oli joku, joka jaksaa lukea ohjeet! Minun virkkaustaidoillani toinen kappale oli toista pienempi, mutta äiti sai kukkaron kursittua kokoon ja siitä tuli minusta oikein hyvä! Tämä vaikuttaa hyvän kokoiselta, sinne mahtuu yhtä ja toista, kuten kuvista näkyy! 

Aurinkoista huhtikuun alkua kaikille! 


2 kommenttia: