maanantai 4. helmikuuta 2019

Kuvia hiljaisuudesta

Hei pitkän tauon jälkeen ja hyvää uutta vuotta. Kirjastovirkkailijassa on näköjään vietetty blogihiljaisuutta, mutta se ei tarkoita etteikö käsitöitä olisi tehty. Koko ajan minulla on jotakin puikoilla, eri asia on tietenkin se, valmistuuko kyseinen työ koskaan vai puranko sen ja aloitan uuden, kivemman neuletyön.

Puhelimesta löytyi muutama kuva, mitä olen näpsinyt käsitöistä blogihiljaisuuden aikana. Joululahjoiksi annoin muutamat parit sukkia, englanninlakusukat, salmiakkiruuduin koristellut sukat sekä kestosuosikkini valepalmikkosukat. :) Niistä ei kyllä ole kuvia.


Ihanat villasukat -lehdestä neuloin kivat kuvioneulesukat, ja sattumoisin lankavarastostani löytyi samat langat kuin mitä ohjeessakin oli käytetty. Mä en ole kauhean luova, joten menen yleensä aikalailla sillä, mitä ohjeessa esitetään. Näistä tuli kivat ja hipsuttelin näillä jouluna, kunnes kuumehouruissani takerruin näillä lattialistojen naulaan ja sukat vähän tuhoutuivat. Poikaystävälle neuloin Novitan Metsäretki-villasukat vihreästä ja luonnonvalkoisesta Nalle-langasta, ja päätin itsellenikin tehdä samanlaiset. Lankana Nalle, mutta vihreän sijasta tein granaattiomenan värisestä. Nämä eivät siis todellakaan ole valmiit, kuvioneuleessa on kova työ mutta mielestäni nuo söpöt porot ovat kaiken vaivan arvoiset. 


Haluaisin pysyä kärryillä siitä, monetko sukat teen vuodessa ja mitä muita käsitöitä. Siksi tuhersin bujoon omat sivut käsitöille, jossa on tiedot käsityöstä, kenelle ja milloin se on tehty sekä käytetyt langat! Ihan kivaa seurata millaisia tulee tehtyä. Tuossa näkyvätkin tämän vuoden ensimmäiset sukat. 


Kokeilin ensimmäistä kertaa pitsineuletta ylläolevissa villasukissa. Niistä tuli ihan lempparisukat, jotka jalassa olen hiihdellyt päivät pitkät. En siis oikeasti hiihdellyt, kuvainnollisesti vain. Sitten tein myös naurettavat lapaset, ensimmäiset laatuaan. Niistä tuli liian pienet, mutta muuten olen ihan tyytyväinen niihin. Menevät hyvin aluslapasina isommille tumpuille. :)


Loppuviimein vielä langat, jotka ostin paikallisesta lankakaupasta. Tarkoitus on tehdä villapaita, mutta se projekti on ehkä jäädytetty. Olen kaarrokkeessa menossa mutta pahoin pelkään että silmukat ovat päin prinkkalaa. Mutta ehkäpä se siitä vielä, olen nyt välityönä kutonut sukkaa etten aivan kyllästy siihen paitaan ja sen keskeneräisyyteen. Paidassa käytän ylläolevia lankoja, Dropsin ihanan pehmeää Brushed Alpaca Silkiä ja Merino Extra Fineä. Pitäisi ainakin olla pehmeä paita. :)

Ehkä palailen taas sukkien tai jonkun muun käsityön kanssa. Hauskaa helmikuuta kaikille. :)

1 kommentti:

  1. Hyvää uutta vuotta ja helmikuun loppua!
    Ahkerana olet ollut ja tosi hyvä idea laittaa ylös, mitä on tullut tehtyä ja kenelle:)

    VastaaPoista