sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Seinäjoen käsityömessut 2017


Hyvää lokakuun ensimmäistä päivää! Seinäjoen käsityömessut ovat siis ohi. Itse kävin messuilla kahtena päivänä; perjantaina ja sunnuntaina. Taktisesti jätin lauantain välistä, jonka ainakin oletin olevan useiden messuilijoiden suosiossa. Perjantaina kiersin messut pitkän kaavan mukaan ja istuin Taitolavan katsomossa seuraamassa erilaisia näytöksiä. Tänään sunnuntaina tein "harkitut" ostokset ja kiersin vielä vähän lisää.

En ollut aiemmin käynyt missään käsityömessuilla, joten tämä oli ihan ensimmäinen kerta! Aion kyllä mennä uudestaankin. Vaikka messuilta ei mitään ostaisikaan, voi kuitenkin vain kierrellä, kaarrella ja katsella ja ehkä saada ideoitakin. :)

Taitolavaa ja katsomoa.


En kestä.


Menin messuilla ihastumaan himmeleihin, pahemman kerran. Aiemmin himmelit eivät ole herättäneen mussa minkäänlaisia tunteita mutta jotakin on tapahtunut. Himmeleistä on tullut niin tyylikkäitä! Tykkään erityisesti tuollaisista mustista pilleistä tehdyistä himmeleistä, mutta vanhat olkihimmelitkin on hienoja, varsinkin kun ajattelee mikä kova työ niiden tekemisessä on ollut. Taito Etelä-Pohjanmaa oli koonnut messuille himmelinäyttelyn!

Perjantaina seurasin Suomi 100 -hengessä tehtyä muotinäytöstä, jossa esiteltiin suomalaisia vaatteita 1920-luvulta 1990-luvulle. Sen oli koonnut Sedu Ilmajoki ja Etelä-Pohjanmaan Eläkeliitto, tykkäsin todella! Lisäksi Taitolavalla freelance-toimittaja ja niksologi Anssi Orrenmaa kertoi käsityöaiheisia niksejä, näytettiin timanttihimmelin kokoamista ja kalenterituunausta. Kaikenlaista ohjelmaakin siis oli. 

Taito Etelä-Pohjanmaalta ostin tarvikepakkauksen, josta löytyy tarvikkeet mustan timanttihimmelin tekoon! Ai että. Saa nähdä saanko sen todella väsättyä vai varastoinko sen muutaman yrityksen jälkeen visusti kaapin perälle. Messuilla myyjät kyllä vakuuttivat että tämän kokoaminen on aika helppoa.

!!!

Käsityömessulöytöjä.

Ja jos jossakin mainostetaan kissan kokoisilla kirjaimilla kirjoja kahden euron hintaan, en yksinkertaisesti voi kävellä ohi, varsinkin jos kirjojen aiheet sattuvat olemaan näinkin lennokkaita, kuin Porvoon valtiopäivät ja 1700-luvun naiskohtalot. Ja niin siinä sitten kävi että ostin myös nämä kirjat.

Sellaiset messut tänä vuonna. Mitään tuhlaamisen ja ostelun riemuvoittoa messuista ei tullut (onneksi), mutta kiva oli käydä ja tutkia myynnissä olevia tuotteita. Olen ainakin jonkin verran kiinnostunut Tampereella marraskuussa järjestettävistä Suomen Kädentaidot -messuista...

2 kommenttia: