torstai 29. kesäkuuta 2017

Ompelukärpänen


Ompelukärpänen on puraissut minua vaikka en oikeastaan edes osaa ommella. Yritys on kyllä kova, sillä on niin mukava tehdä asioita omilla kätösillään. Ja jos lopputuloksesta vielä mahdollisesti tulee hyvä, ei sitä tunnetta voita mikään. 

Haave olisi siis, että osaisin virkkaamisen lisäksi myös ommella ja neuloa moitteettomasti. Jotta haave voisi joskus toteutua, pitää vain harjoitella. En kyllä ole kovinkaan kärsivällinen vaan haluaisin oppia heti tekemään kaiken... Eli ensin täytyisi opetella kärsivällisyyttä, heh.

Kävin maanantaina ostamassa Eurokankaan palalaarista palan sinivalkoraitaista kangasta. Totta kai kangaspala oli hitusen liian pieni, mutta kaavat mahtuivat jetsulleen. Tarkoituksena oli ommella pyjamanhousut Tilly Walnesin Pistoksissa -ompelukirjan kaavalla. Ja pyjamanhousut niistä tosiaan tuli! En voi väittää, että olisin ommellut ne alusta alkaen itse. En todellakaan, vaan äiti oli suurena apuna. Minä ompelin helpoimmat kohdat ja jätin vaikeammat mieluusti äidin tehtäväksi. 

Koko ompelun ajan oli aika vaikea hahmottaa, kuinka erinäisistä palasista voisi syntyä vaate. Heh, avaruudellinen hahmotuskykyni on aika olematon. :D Mutta eiköhän se tästä.

Pistoksissa -kirjasta vielä sen verran, että kirjan ohjeet ovat ihania! Suositteleen lainaamaan tai ostamaan. Kirja on suunniteltu niille, jotka haluaisivat ommella mutta eivät tiedä kuinka alkaa. :)Sitten seuraa kaksi pussukkaa, jotka olen todennäköisesti ommellut vastoin kaikkia ompelun sääntöjä. Näistä tuli oikeastaan ihan hyvät, ja ylemmän tekeleen kanssa suorastaan yllätin itseni. Sen on tarkoitus olla reissupussukka pienelle käsityölle ja muutamalle pienelle lankakerälle. Sinne mahtuu oikeastaan yllättävän paljon tavaraa. Ja onhan se paljon tyylikkäämpi kuin muovipussi! Ihana kukkakangas on Eurokankaan palalaarista.

Alemman on tarkoitus olla penaali, ja se on todellakin ensimmäinen laatuaan jonka ompelin. Sain äidiltä taas apua eritoten kukkaronkehyksen kiinnittämisessä. Kangas on ostettu Sinooperista 45 x 52 cm:n palasena. Saa nähdä kestääkö tämä käyttöä. :D

Ompelukset ovat laatua "ei kannata tutkia tarkemmin" :D

2 kommenttia:

  1. Haa, uusia aluevaltauksia.Ompeleminen on minusta korkeampaa avaruustiedettä. Suorat verhon saumat vielä onnistuvat, mutta sen vaikeampaa en edes yritä :). Sinun aikaansaannoksesi näyttävätt hienoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä se ompelu tuntuu todella olevan... :D Saattaa vierähtää hetki ennen kuin yritän uudestaan. :) Kiitoksia!

      Poista